16.2.13

Kabak beğendi






Malzemeler:

4 adet kabak
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı un
1 çay bardağı eski kaşar rendesi ya da gravyer
Eti için:
yarım kg. kuşbaşı koyun eti
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
yeteri kadar tuz, karabiber

Kuşbaşı etleri tencereye alın, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ve ve tereyağını ilave edin. Soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Salça, tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerini örtecek kadar su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kabakları kazıyın. Yıkadıktan sonra rendeleyin. Bir tencereye alıp suyunu çekinceye kadar pişirin.Diğer tencerede tereyağını kızdırın. Unu ilave edip rengi dönünceye kadar unu kavurup içine sütü ve kabakları ilave edin. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuzunu ilave edin. Ateşten aldıktan sonra gravyer/kaşar rendesini ekleyin. Servis tabağına beğendiyi boşaltın. Üzerine pişirdiğiniz eti yayın. Sıcak olarak ikram edin.

Hiç yorum yok: